Директор за връзка с инвеститорите

Индустриален квартал, п.к. 114
Лавена АД
Шумен 9700
Телефон (054) 850 144
Факс (02) 850 119
Имейл tania.petrova@lavena.bg

„Лавена“ АД залага на енергийно ефективни решения

Нова фотоволтаична централа (ФЕЦ) ще осигурява електрическа енергия от възобновяеми източници за производствените процеси на „Лавена“ АД.

ФЕЦ „Лавена“ заработи с пикова мощност около 380 kWp. Състои се от 1 124 броя поликристални модула, заемащи близо 2 250 кв. м. от покрива на производствената сграда и 5 броя трифазни инвертори по 60 kW всеки.

Проектът е изпълнен от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги. За да отговорят на условието за ефективно усвояване на покривното пространство и максимален енергиен добив на единица площ, експертите на енергийния доставчик заложиха на специална алуминиева конструкция за монтаж върху равен покрив.
Паркът разполага и със система за наблюдение, контрол и събиране на данни за произведената и консумираната енергия, както и на тази, отдадена като излишък в мрежата.

„Лавена със сигурност няма да спре дотук“, подчертава изпълнителният директор на „Лавена“ АД Константин Шаламанов.

„Решени сме да оставим своя отпечатък и в сферата на енергийната ефективност. Инвестирахме във ФЕЦ, за да управляваме разхода си на енергия по-разумно, но и по-екологично. Намалявайки зависимостта си от онези източници на енергия, които излъчват най-много въглеродни емисии в атмосферата, се надяваме, че допринасяме за подобряването на качеството на живота“.

Новата фотоволтаична централа е естествена стъпка от комплексното развитие на компанията като водещ производител на качествени и ефективни козметични продукти, което включва непрекъснато усъвършенстване на производствените процеси, с грижа за околната среда чрез намаляване на екологичния им отпечатък.

НОВО! Влажни кърпички Бочко с 99,6% вода

„Лавена“ АД представи на българския пазар най-новия си продукт – влажни кърпички Бочко с 99,6% пречистена вода.

Кърпичките се произвеждат с нова тъкан от естествени материали, по специална технология, която осигурява изключителна здравина и неразтегливост. Материята е с високо съдържание на специално обработена целулоза, произведена от възобновяем естествен източник, с грижа за енергийните и водните ресурси. Нежният релеф на кърпичките е вдъхновен от природата – с формата на пчелни клетки. На естествените растителни влакна материята дължи своята силна абсобираща течности способност.

Изключителните качества на материята работят в комбинация с безопасните съставки от 99,6% пречистена вода и иновативната буферна система, която осигурява постоянно ниво на рН, близко до това на здравата бебешка кожа. Това ги прави подходящи за употреба от първия ден след раждането на бебето, за почистване на лицето и тялото, включително на най-деликатните зони – очите, нослето, устните и зоната на пелените.

Влажните кърпички Бочко с 99,6% вода не съдържат алкохол, оцветители и парфюм.

Научете повече за състава и начина на употреба на новите кърпички тук:
https://bochko.bg/product

Специална серия бебешки кърпички Бочко „Детски рисунки“

През месец юли 2020 г. на българския пазар стартира продажбата на специална серия бебешки влажни кърпички Бочко „Детски рисунки“.
Новите кърпички са напоени с мек лосион на водна основа, с деликатен аромат на лавандула и екстракт от памук с подхранващо и омекотяващо действие.
Уникалните им опаковки за нарисувани от деца, а с всяка покупка на пакет кърпички от серията „Детски рисунки“, Лавена АД ще отчисли част от печалбата си в подкрепа на каузата „Превенция на изоставянето на новородени“ на Фондация „За нашите деца“.
Създадохме това специално издание влажни кърпички за подкрепа на българските семейства в затруднение, защото вярваме, че всяко дете заслужава щастливо детство в здрава семейна среда.
Благодарим на малките художници: Михаела от Попово, Йоана от Кричим, Каролина от Добрич и Михаела от Враца.
Научете повече за състава и начина на употреба на влажните кърпички Бочко „Детски рисунки“ с памук и лавандула: https://bochko.bg/product

Информация относно антибактериални продукти

Във връзка със зачестилите запитвания за антибактериални продукти Бочко и Работливи ръце, „Лавена“ АД уверява своите потребители, че прави всичко необходимо, за да осигури зареждане на обектите в търговската мрежа.

Тъй като грижата за нашите потребители е приоритет за нас, бихме искали да ви посъветваме:
- Не се поддавайте на притеснението. Следвайте официалните инструкции за спазване на хигиена и се информирайте само от доверени източници;
- Когато закупувате антибактериален продукт, винаги се информирайте за производителя;
- Всеки антибактериален продукт трябва да има номер на разрешително от Министерството на здравеопазването (МЗ), изписан на опаковката – това гарантира неговата ефективност и безопасност.

Повече информация за активните съставки на нашите дезинфекциращи продукти и начина им на употреба ще намерите в официалните страници на марките Бочко и Работливи ръце:

https://bochko.bg/product

https://hands-work.com/bg/product

Лавена строи нов завод

Днес се проведе церемонията за първа копка за разширение на производствената и складовата база на „Лавена“ АД. Строителните дейности започнаха през месец октомври и бяха официално открити от изпълнителният директор на Лавена, Константин Шаламанов и управляващия директор на „Кордеел България“, Денис Крол. На събитието присъстваха още областният управител, проф. Стефан Желев и заместник-кметът на Шумен с ресор строителство и екология инж. Боян Тодоров.
Инвестицията е близо 5 млн. лв. Новоизградената сграда ще бъде разположена в границите на съществуващите площи и ще е на терен 5 203 кв. м.

Лавена главен спонсор на форум „Академия за родители“, София

За четвърта под ред година се състоя най-голямото безплатно събитие за настоящи и бъдещи родители „Академия за родители“, на 24 февруари 2018г. в Sofia Event Centre, Парадайз Център, София. Лавена с марката си Бочко бе главен спонсор на събитието, което прие повече от 2000 родителя и над 400 деца. На форума присъстваха над 30 вдъхновяващи лектори, 70 водещи организации, 20 работилници за малки и големи и 30 безплатни консултации. Бе един незабравим и пълноценен ден, в който семействата получиха полезна информация, лични насоки и решения за проблемите, с които се сблъскват.

55 години Лавена!

Лавена отпразнува своя 55 годишен юбилей на 25 октомври 2017г. Програмата на тържеството включваше подаръци към служителите на фирмата, много забавления, танци и изненади. Управителят на компанията, г-н Константин Шаламанов, благодари на всички за тяхната отдаденост, труд и съпричастност. Пожелаваме си благоденствие, късмет и нестихващ ентусиазъм в годините занапред.

Maternea и Бочко подкрепиха форум „Бременност и детско здраве“

Форум „Бременност и детско здраве“, организирано от Puls.bg бе подкрепен и тази година от Лавена. Той се проведе на 13 и 14 май 2017г. в Sofia Event Centre, Парадайз Център, София. Под мотото „Да отгледаш дете е мисия“, форума срещна водещи специалисти с бъдещи и млади родители. Лекциите предадоха освен важната информация за бременността, раждането, грижата за новороденото и неговото здраве, но и полезни съвети в отглеждането и възпитанието на едно емоционално здраво дете. Maternea и Бочко посрещнаха посетителите на своите щандове, раздадоха им скромни подаръци и с радост отговориха на техните въпроси и интереси.

Моята Природа кремове за ръце – марка №1 в България!

Кремове за ръце Моята Природа е най-продаваната марка в България, в обем по данни на Нилсън. Калкулацията е на база данни от търговски одит за продажби в обем (бройки) за сегмента Грижа за ръцете от категорията Грижа за тялото, за калкулиран период от септември – октомври 2015 г. до юли – август 2016 г. за ритейл, за пазар тотал България без дискаунтъри.

Лавена на петдесетото юбилейно издание на COSMOPROF Болоня 2017г.

За пета по ред година Лавена участва в COSMOPROF Болоня, което се проведе от 17 до 20 март 2017г. Изложението отново бе изпълнено с много пъстрота и ентусиазъм, сред които компанията достойно представи своите марки. „Радваме се, че с всяка една година успяваме да увеличим броя на контактите си и да надграждаме постигнатото“, каза Евелина Иванова, директор бизнес развитие международни пазари на Лавена АД.