„Лавена“ АД залага на енергийно ефективни решения

Нова фотоволтаична централа (ФЕЦ) ще осигурява електрическа енергия от възобновяеми източници за производствените процеси на „Лавена“ АД.

ФЕЦ „Лавена“ заработи с пикова мощност около 380 kWp. Състои се от 1 124 броя поликристални модула, заемащи близо 2 250 кв. м. от покрива на производствената сграда и 5 броя трифазни инвертори по 60 kW всеки.

Проектът е изпълнен от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги. За да отговорят на условието за ефективно усвояване на покривното пространство и максимален енергиен добив на единица площ, експертите на енергийния доставчик заложиха на специална алуминиева конструкция за монтаж върху равен покрив.
Паркът разполага и със система за наблюдение, контрол и събиране на данни за произведената и консумираната енергия, както и на тази, отдадена като излишък в мрежата.

„Лавена със сигурност няма да спре дотук“, подчертава изпълнителният директор на „Лавена“ АД Константин Шаламанов.

„Решени сме да оставим своя отпечатък и в сферата на енергийната ефективност. Инвестирахме във ФЕЦ, за да управляваме разхода си на енергия по-разумно, но и по-екологично. Намалявайки зависимостта си от онези източници на енергия, които излъчват най-много въглеродни емисии в атмосферата, се надяваме, че допринасяме за подобряването на качеството на живота“.

Новата фотоволтаична централа е естествена стъпка от комплексното развитие на компанията като водещ производител на качествени и ефективни козметични продукти, което включва непрекъснато усъвършенстване на производствените процеси, с грижа за околната среда чрез намаляване на екологичния им отпечатък.

НОВО! Влажни кърпички Бочко с 99,6% вода

„Лавена“ АД представи на българския пазар най-новия си продукт – влажни кърпички Бочко с 99,6% пречистена вода.

Кърпичките се произвеждат с нова тъкан от естествени материали, по специална технология, която осигурява изключителна здравина и неразтегливост. Материята е с високо съдържание на специално обработена целулоза, произведена от възобновяем естествен източник, с грижа за енергийните и водните ресурси. Нежният релеф на кърпичките е вдъхновен от природата – с формата на пчелни клетки. На естествените растителни влакна материята дължи своята силна абсобираща течности способност.

Изключителните качества на материята работят в комбинация с безопасните съставки от 99,6% пречистена вода и иновативната буферна система, която осигурява постоянно ниво на рН, близко до това на здравата бебешка кожа. Това ги прави подходящи за употреба от първия ден след раждането на бебето, за почистване на лицето и тялото, включително на най-деликатните зони – очите, нослето, устните и зоната на пелените.

Влажните кърпички Бочко с 99,6% вода не съдържат алкохол, оцветители и парфюм.

Научете повече за състава и начина на употреба на новите кърпички тук:
https://bochko.bg/product

Специална серия бебешки кърпички Бочко „Детски рисунки“

През месец юли 2020 г. на българския пазар стартира продажбата на специална серия бебешки влажни кърпички Бочко „Детски рисунки“.
Новите кърпички са напоени с мек лосион на водна основа, с деликатен аромат на лавандула и екстракт от памук с подхранващо и омекотяващо действие.
Уникалните им опаковки за нарисувани от деца, а с всяка покупка на пакет кърпички от серията „Детски рисунки“, Лавена АД ще отчисли част от печалбата си в подкрепа на каузата „Превенция на изоставянето на новородени“ на Фондация „За нашите деца“.
Създадохме това специално издание влажни кърпички за подкрепа на българските семейства в затруднение, защото вярваме, че всяко дете заслужава щастливо детство в здрава семейна среда.
Благодарим на малките художници: Михаела от Попово, Йоана от Кричим, Каролина от Добрич и Михаела от Враца.
Научете повече за състава и начина на употреба на влажните кърпички Бочко „Детски рисунки“ с памук и лавандула: https://bochko.bg/product

Информация относно антибактериални продукти

Във връзка със зачестилите запитвания за антибактериални продукти Бочко и Работливи ръце, „Лавена“ АД уверява своите потребители, че прави всичко необходимо, за да осигури зареждане на обектите в търговската мрежа.

Тъй като грижата за нашите потребители е приоритет за нас, бихме искали да ви посъветваме:
- Не се поддавайте на притеснението. Следвайте официалните инструкции за спазване на хигиена и се информирайте само от доверени източници;
- Когато закупувате антибактериален продукт, винаги се информирайте за производителя;
- Всеки антибактериален продукт трябва да има номер на разрешително от Министерството на здравеопазването (МЗ), изписан на опаковката – това гарантира неговата ефективност и безопасност.

Повече информация за активните съставки на нашите дезинфекциращи продукти и начина им на употреба ще намерите в официалните страници на марките Бочко и Работливи ръце:

https://bochko.bg/product

https://hands-work.com/bg/product

Лавена строи нов завод

Днес се проведе церемонията за първа копка за разширение на производствената и складовата база на „Лавена“ АД. Строителните дейности започнаха през месец октомври и бяха официално открити от изпълнителният директор на Лавена, Константин Шаламанов и управляващия директор на „Кордеел България“, Денис Крол. На събитието присъстваха още областният управител, проф. Стефан Желев и заместник-кметът на Шумен с ресор строителство и екология инж. Боян Тодоров.
Инвестицията е близо 5 млн. лв. Новоизградената сграда ще бъде разположена в границите на съществуващите площи и ще е на терен 5 203 кв. м.

Лавена главен спонсор на форум „Академия за родители“, София

За четвърта под ред година се състоя най-голямото безплатно събитие за настоящи и бъдещи родители „Академия за родители“, на 24 февруари 2018г. в Sofia Event Centre, Парадайз Център, София. Лавена с марката си Бочко бе главен спонсор на събитието, което прие повече от 2000 родителя и над 400 деца. На форума присъстваха над 30 вдъхновяващи лектори, 70 водещи организации, 20 работилници за малки и големи и 30 безплатни консултации. Бе един незабравим и пълноценен ден, в който семействата получиха полезна информация, лични насоки и решения за проблемите, с които се сблъскват.

55 години Лавена!

Лавена отпразнува своя 55 годишен юбилей на 25 октомври 2017г. Програмата на тържеството включваше подаръци към служителите на фирмата, много забавления, танци и изненади. Управителят на компанията, г-н Константин Шаламанов, благодари на всички за тяхната отдаденост, труд и съпричастност. Пожелаваме си благоденствие, късмет и нестихващ ентусиазъм в годините занапред.

Maternea и Бочко подкрепиха форум „Бременност и детско здраве“

Форум „Бременност и детско здраве“, организирано от Puls.bg бе подкрепен и тази година от Лавена. Той се проведе на 13 и 14 май 2017г. в Sofia Event Centre, Парадайз Център, София. Под мотото „Да отгледаш дете е мисия“, форума срещна водещи специалисти с бъдещи и млади родители. Лекциите предадоха освен важната информация за бременността, раждането, грижата за новороденото и неговото здраве, но и полезни съвети в отглеждането и възпитанието на едно емоционално здраво дете. Maternea и Бочко посрещнаха посетителите на своите щандове, раздадоха им скромни подаръци и с радост отговориха на техните въпроси и интереси.

Моята Природа кремове за ръце – марка №1 в България!

Кремове за ръце Моята Природа е най-продаваната марка в България, в обем по данни на Нилсън. Калкулацията е на база данни от търговски одит за продажби в обем (бройки) за сегмента Грижа за ръцете от категорията Грижа за тялото, за калкулиран период от септември – октомври 2015 г. до юли – август 2016 г. за ритейл, за пазар тотал България без дискаунтъри.

Лавена на петдесетото юбилейно издание на COSMOPROF Болоня 2017г.

За пета по ред година Лавена участва в COSMOPROF Болоня, което се проведе от 17 до 20 март 2017г. Изложението отново бе изпълнено с много пъстрота и ентусиазъм, сред които компанията достойно представи своите марки. „Радваме се, че с всяка една година успяваме да увеличим броя на контактите си и да надграждаме постигнатото“, каза Евелина Иванова, директор бизнес развитие международни пазари на Лавена АД.

Марките Maternea и Бочко взеха участие във форум „Академия за родители“

Лавена взе участие във форум „Академия за родители“, който се проведе на 18 февруари 2017г. в Sofia Event Centre, Парадайз Център, София. На събитието присъстваха повече от 30 вдъхновяващи лектори и 70+ водещи организации, както и много бъдещи и настоящи родители. Присъстващите получиха полезна информация относно бременността, първите грижи за новороденото, отглеждането на здрави деца и стъпките към едно успешно родителство. Maternea и Бочко посрещнаха посетителите на своите щандове, имаха възможност да отговорят на много въпроси и получиха положителна обратна връзка от своите потребители.

Лавена на Cosmoprof Хонконг!

Международното изложение Cosmoprof Хонконг се проведе от 15 до 18 ноември 2016 и бе 21-вото издание на най-популярното международно изложение за разкрасяващи и козметични продукти в азиатско-тихоокеанския регион. В него участваха повече от 2500 компания от над 45 държави. Лавена представи успешно марките си Maternea, Bebble, Footprim, My Rose of Bulgaria и Tetradent и се радва, че интереса към тях бе голям.

Maternea с обновен дизайн и нови продукти

От първи септември Maternea вече е с обновен дизайн! Той е проектиран да запази  своята стилистика и разпознаваемост, но да обхване разширения асортимент на марката. Този асортимент вече включва освен досега познатите ефективни и практични решения в грижа за кожата, и продукти за лична хигиена.  Гамата е обогатена с новите  Душ олио, Интимен гел и Загряващ антицелулитен крем-гел. Те са специално съобразени с нуждите на бременните жени и притежават всички гаранции на Матернеа. Марката вече може гордо да предложи пълна грижа за кожата – от нейното измиване до ежедневното поддържане на здравия й вид!

Обновеният сайт включва полезни съвети и много практична информация за бъдещата майка, която може да ползва през целия период на бременността и след това. Заповядайте на www.maternea.bg!

Лавена на Beautyworld – Дубай 2016

Beauty World Middle East 2016 в Дубай (15-17 май) бe 21-вото издание на най-голямото международно изложение за разкрасяващи и козметични продукти в региона. Лавена АД отново представи марките си Maternea, Bebble, Footprim, My Rose of Bulgaria и Tetradent и впечатли с богато портфолио и високо качество.

 

 

Марките Бочко и Maternea се включиха във форум „Бременност и Детско Здраве“

Лавена взе участие във форум „Бременност и Детско Здраве“, организиран от Puls.bg на 2-ри и 3-ти април 2016 г. в НДК. Събитието се радваше на висока посещаемост, която достигна около 2000 бъдещи и настоящи родители. Те получиха полезна информация от гост лекторите свързана с бременността, раждането и грижата за бебето и детето. Maternea и Бочко посрещнаха посетителите на своите щандове, радвайки се на голям интерес и много въпроси свързани с продуктите на двете марки.

Лавена на Beauty Eurasia – Истанбул 2016!

Международното изложение Beauty Eurasia ежегодно се провежда в Истанбул (21-23 април) и е важно за Балканския регион и Близкия Изток. На него Лавена представи марките си Maternea, Bebble, Footprim, My Rose of Bulgaria и Tetradent. Очакваме направените контакти да се превърнат в успешни партньорства.

Лавена отново участва на изложението COSMOPROF – Болоня 2016

За четвърта по ред година Лавена участва в COSMOPROF (18-21 март 2016 г.) – международно изложения за професионални разкрасяващи, козметични и СПА продукти. Марките, с които компанията се представи бяха Bebble, Maternea, Footprim и My Rose of Bulgaria. „Представянето ни тази година беше най-успешното до момента! Успяхме да създадем множество контакти, които очакваме да се превърнат в дългосрочни партньорства“, каза Евелина Иванова, директор бизнес развитие международни пазари на Лавена АД.

Подобряване на производствения капацитет в „ЛАВЕНА“ АД

„ЛАВЕНА“ АД е бенефициент на безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие по процедура BG16RFOP002-2.001 „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. На 09.02.2016 г. дружеството сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.001-1128-С01 с наименование: Подобряване на производствения капацитет в „ЛАВЕНА“ АД.

Общо допустимите разходи по проекта са в размер на 1 391 195,00 лева, като от тях 834 717,00 лева представляват безвъзмездна финансова подкрепа от Европейския съюз чрез ЕФРР. Продължителността на изпълнение на договора е 18 месеца.

Представяне на Лавена на изложение MENOPE – Дубай

Лавена показа своята продукция на българския щанд на Middle East Natural & Organic Products Expo в Дубай през ноември 2015 г. Марките, с които компанията се представи бяха Bebble, Maternea, Footprim и My Rose of Bulgaria. Посетителите имаха възможност да получат подробна информация за асортимента, качествата и предимствата на продуктите. „Радваме се, че се включихме в тазгодишното изложение и сме доволни, че можем да предложим интересни продукти с добавена стойност за тези пазари. Осъществихме полезни контакти, които са част от стратегическите ни планове за развитие в района“, каза Евелина Иванова, директор бизнес развитие международни пазари на Лавена АД.

Лавена подкрепя АБА (Алианс на Българските Акушерки)

За четвърта по ред година АБА проведе своята Академия за акушерки от 30 октомври до 1 ноември 2015 г. под мотото ”Акушерството – възможната практика”. Събитието беше открито от Емилия Казълова, акушер с 37 годишен опит и председател на алианса. Тя наблегна на значимостта на акушерката и ползите от нейната близост, и подкрепа за бъдещата майка не само по време на бременността и раждането, но и след това.

Вярвайки в тези ползи и благородните цели на академията, Лавена подкрепи  събитието и представи своите марки Матернеа и Бочко, с които се старае да бъде близо до бъдещата майка и да предоставя по-добра грижа за нея и нейното бебе. Продуктите Матернеа за бременни и наскоро родили жени предизвика интереса и одобрението на акушерките, споделящи една обща цел с марката – грижа и подкрепа в решаването на проблеми. Бочко, познатата на всички марка, представи обновените си опаковки, впечатлявайки с богат асортимент удовлетворяващ всяка нужда.

За Лавена обмена на информация със специалисти близо до майката и бебето беше ценен и ползотворен, за да може да предложи най-добрите продукти, съобразени с нуждите на потребителите.

Лавена – отново на изложение Cosmoprof – Болоня 2015

За трета поредна година Лавена взе участие като изложител в един от най-престижните и най-посещавани козметични форуми – Cosmoprof в Болоня, Италия.
Тази година Лавена отново изненада своите партньори, представяйки новите марки за 2015 година – серия бяла козметика за лице с натурален екстракт от българска роза Damascena – My Rose и нова марка, предназначена за грижа за краката – Footprim.
Отново на фокус беше бебешката козметика от първия ден след раждането Bebble и грижата за бременни и наскоро родили жени Maternea.

Нова марка бяла козметика My Rose

В началото на 2015 година Лавена лансира новата си марка My Rose – бяла козметика с натурален екстракт от българска роза Damascena.
Благодарение на доказаното си успокояващо и регенериращо действие, съчетано с приятен деликатен аромат, натуралният екстракт от роза е високо ценен по цял свят. My Rose съчетава богатството, извлечено от красивите цветове, с нежен дизайн в козметична серия за цялостна грижа за лице (измиване, почистване и подхранване) и тяло.

Footprim – грижа за краката

Следвайки пазарните нужди и възможността да предложи качествено решение на добра цена, Лавена създаде Footprim – грижа за кожата на краката.
За да бъдат краката здрави и красиви Footprim се бори с най-често срещаните проблеми – изпотяване и неприятна миризма, суха и напукана кожа, мазоли и тежест в краката. За да бъде серията във възможно най-голяма полза на потребителите, компанията разработи продуктите така, че да бъдат подходящи за употреба от диабетици.