Компанията е създадена през 1962 година като производител на етерични масла. Познавайки добре билките и процеса на извличане на ценни масла от тях, Лавена се превръща в опитен създател на качествени натурални продукти. През годините дейностите й се разширяват и постепенно и към дестилериите се изграждат цехове за различни козметични продукти – кремове, шампоани, пасти за зъби и др. Непрекъснатият стремеж към развитие води компанията до следващо, по-високо ниво – производство на хранителни добавки и хигиеннии изделия.

Всички бизнеси, които днес компанията развива успешно, са базирани на традиция и последователно надграждане. От собствените лаборатории, в които се разработват нови продукти, през контролираното на всяко ниво производство, до експедирането до всяка точка на света – опитът и познанията се използват, за да осигурят качество, както за крайните потребители, така и за обслужването на клиентите.

Световно известен производител на етерични масла.

1

Един от големите производители на козметика на българския пазар.

2

Сертифицирана система за управление на качеството по ISO 9001 и Сертификат за съответствие на производството с изискванията на ISO 22716 Добра производствена практика в козметиката.

www.sgs.com

LR

3

Публична компания, чиито акции се търгуват свободно на Българската фондова борса.

4