Директор за връзка с инвеститорите

Индустриален квартал, п.к. 114
Лавена АД
Шумен 9700
Телефон (054) 850 144
Факс (02) 850 119
Имейл tania.petrova@lavena.bg

Специална серия бебешки кърпички Бочко „Детски рисунки“

През месец юли 2020 г. на българския пазар стартира продажбата на специална серия бебешки влажни кърпички Бочко „Детски рисунки“.
Новите кърпички са напоени с мек лосион на водна основа, с деликатен аромат на лавандула и екстракт от памук с подхранващо и омекотяващо действие.
Уникалните им опаковки за нарисувани от деца, а с всяка покупка на пакет кърпички от серията „Детски рисунки“, Лавена АД ще отчисли част от печалбата си в подкрепа на каузата „Превенция на изоставянето на новородени“ на Фондация „За нашите деца“.
Създадохме това специално издание влажни кърпички за подкрепа на българските семейства в затруднение, защото вярваме, че всяко дете заслужава щастливо детство в здрава семейна среда.
Благодарим на малките художници: Михаела от Попово, Йоана от Кричим, Каролина от Добрич и Михаела от Враца.
Научете повече за състава и начина на употреба на влажните кърпички Бочко „Детски рисунки“ с памук и лавандула: https://bochko.bg/product

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО АНТИБАКТЕРИАЛНИ ПРОДУКТИ

Във връзка със зачестилите запитвания за наличности на антибактериални продукти Бочко и Работливи ръце, „Лавена“ АД уверява своите потребители, че прави всичко необходимо, за да осигури зареждане на обектите в търговската мрежа.
За съжаление, търсенето в момента е огромно и заредените количества се изчерпват изключително бързо.
Тъй като грижата за нашите потребители е приоритет за нас, бихме искали да ви посъветваме:
- Не се поддавайте на притеснението. Следвайте официалните инструкции за спазване на хигиена и се информирайте само от доверени източници;
- Когато закупувате антибактериален продукт, винаги се информирайте за производителя;
- Всеки антибактериален продукт трябва да има номер на разрешително от Министерството на здравеопазването (МЗ), изписан на опаковката – това гарантира неговата ефективност и безопасност.

Лавена строи нов завод

Днес се проведе церемонията за първа копка за разширение на производствената и складовата база на „Лавена“ АД. Строителните дейности започнаха през месец октомври и бяха официално открити от изпълнителният директор на Лавена, Константин Шаламанов и управляващия директор на „Кордеел България“, Денис Крол. На събитието присъстваха още областният управител, проф. Стефан Желев и заместник-кметът на Шумен с ресор строителство и екология инж. Боян Тодоров.
Инвестицията е близо 5 млн. лв. Новоизградената сграда ще бъде разположена в границите на съществуващите площи и ще е на терен 5 203 кв. м.

Лавена главен спонсор на форум „Академия за родители“, София

За четвърта под ред година се състоя най-голямото безплатно събитие за настоящи и бъдещи родители „Академия за родители“, на 24 февруари 2018г. в Sofia Event Centre, Парадайз Център, София. Лавена с марката си Бочко бе главен спонсор на събитието, което прие повече от 2000 родителя и над 400 деца. На форума присъстваха над 30 вдъхновяващи лектори, 70 водещи организации, 20 работилници за малки и големи и 30 безплатни консултации. Бе един незабравим и пълноценен ден, в който семействата получиха полезна информация, лични насоки и решения за проблемите, с които се сблъскват.

55 години Лавена!

Лавена отпразнува своя 55 годишен юбилей на 25 октомври 2017г. Програмата на тържеството включваше подаръци към служителите на фирмата, много забавления, танци и изненади. Управителят на компанията, г-н Константин Шаламанов, благодари на всички за тяхната отдаденост, труд и съпричастност. Пожелаваме си благоденствие, късмет и нестихващ ентусиазъм в годините занапред.

Maternea и Бочко подкрепиха форум „Бременност и детско здраве“

Форум „Бременност и детско здраве“, организирано от Puls.bg бе подкрепен и тази година от Лавена. Той се проведе на 13 и 14 май 2017г. в Sofia Event Centre, Парадайз Център, София. Под мотото „Да отгледаш дете е мисия“, форума срещна водещи специалисти с бъдещи и млади родители. Лекциите предадоха освен важната информация за бременността, раждането, грижата за новороденото и неговото здраве, но и полезни съвети в отглеждането и възпитанието на едно емоционално здраво дете. Maternea и Бочко посрещнаха посетителите на своите щандове, раздадоха им скромни подаръци и с радост отговориха на техните въпроси и интереси.

Моята Природа кремове за ръце – марка №1 в България!

Кремове за ръце Моята Природа е най-продаваната марка в България, в обем по данни на Нилсън. Калкулацията е на база данни от търговски одит за продажби в обем (бройки) за сегмента Грижа за ръцете от категорията Грижа за тялото, за калкулиран период от септември – октомври 2015 г. до юли – август 2016 г. за ритейл, за пазар тотал България без дискаунтъри.

Лавена на петдесетото юбилейно издание на COSMOPROF Болоня 2017г.

За пета по ред година Лавена участва в COSMOPROF Болоня, което се проведе от 17 до 20 март 2017г. Изложението отново бе изпълнено с много пъстрота и ентусиазъм, сред които компанията достойно представи своите марки. „Радваме се, че с всяка една година успяваме да увеличим броя на контактите си и да надграждаме постигнатото“, каза Евелина Иванова, директор бизнес развитие международни пазари на Лавена АД.

Марките Maternea и Бочко взеха участие във форум „Академия за родители“

Лавена взе участие във форум „Академия за родители“, който се проведе на 18 февруари 2017г. в Sofia Event Centre, Парадайз Център, София. На събитието присъстваха повече от 30 вдъхновяващи лектори и 70+ водещи организации, както и много бъдещи и настоящи родители. Присъстващите получиха полезна информация относно бременността, първите грижи за новороденото, отглеждането на здрави деца и стъпките към едно успешно родителство. Maternea и Бочко посрещнаха посетителите на своите щандове, имаха възможност да отговорят на много въпроси и получиха положителна обратна връзка от своите потребители.

Лавена на Cosmoprof Хонконг!

Международното изложение Cosmoprof Хонконг се проведе от 15 до 18 ноември 2016 и бе 21-вото издание на най-популярното международно изложение за разкрасяващи и козметични продукти в азиатско-тихоокеанския регион. В него участваха повече от 2500 компания от над 45 държави. Лавена представи успешно марките си Maternea, Bebble, Footprim, My Rose of Bulgaria и Tetradent и се радва, че интереса към тях бе голям.