За четвърта по ред година АБА проведе своята Академия за акушерки от 30 октомври до 1 ноември 2015 г. под мотото ”Акушерството – възможната практика”. Събитието беше открито от Емилия Казълова, акушер с 37 годишен опит и председател на алианса. Тя наблегна на значимостта на акушерката и ползите от нейната близост, и подкрепа за бъдещата майка не само по време на бременността и раждането, но и след това.

Вярвайки в тези ползи и благородните цели на академията, Лавена подкрепи  събитието и представи своите марки Матернеа и Бочко, с които се старае да бъде близо до бъдещата майка и да предоставя по-добра грижа за нея и нейното бебе. Продуктите Матернеа за бременни и наскоро родили жени предизвика интереса и одобрението на акушерките, споделящи една обща цел с марката – грижа и подкрепа в решаването на проблеми. Бочко, познатата на всички марка, представи обновените си опаковки, впечатлявайки с богат асортимент удовлетворяващ всяка нужда.

За Лавена обмена на информация със специалисти близо до майката и бебето беше ценен и ползотворен, за да може да предложи най-добрите продукти, съобразени с нуждите на потребителите.